Šta je BOOST?

Teško je zamisliti Adidas bez Boost-a - revolucionarne tehnologije patika koja je prvi put dodirnula pločnik 2013. Poboljšanje je bilo drugačije od svega što je dolazilo ranije, a njegova tehnologija povratne energije zauvek će promeniti smer trčanja. Danas Adidas nastavlja proizvodnju i gura koncept još dalje.

ŠTA JE ADIDAS BOOST TEHNOLOGIJA?

Adidas Boost tehnologija je proizvod Adidas Innovation Team-a (AIT) i nemačkih hemičara BASF. Stvorena je kako bi spojila ranije kontradiktorne prednosti mekog i odzivnog jastuka. U to vreme EVA pena bila je industrijski standard u patikama za bolje performanse tokom aktivnosti. Boost se spremao sve to da promeni, uvodeći srednji đon napravljen od hiljada proširenih čestica koje zajedno rade na tome da donesu napredak povrata energije u svakom koraku. Boost je zvanično integrisan u Adidas trkačku liniju 2013. Tokom godina koje su prolazile, Boost je zaslužio ime kao ikona trčanja, a tokom vremena je postao toliko popularan da se probio u svet sportske i kulture ulične obuće.

Adidas Boost

KAKO SE PRAVI BOOST?

Da bi se stvorio BOOST, termoplastične poliuretanske čestice se proširuju tako da formiraju zatvorene ćelije oko sitnih džepova vazduha. Rezultirajući proizvod je ukratko poznat kao ekspandirani termoplastični poliuretan ili eTPU.

Adidas Boost

KAKVE SU PREDNOSTI BOOST-a?

Boost je oduvek bio poznat po povratku energije, ali zapravo postoji pet prednosti pojačanja koje povećavaju trčanje. Započnimo s udobnošću: osobine Boost-a za ublažavanje imaju osećaj kao da trčite po sićušnim oblacima precizno projektovanim. Boost je takođe dizajniran da se nosi sa širokim rasponom temperatura, čineći ga onim patikama za trčanje koje se mogu probijati kroz vetar, sneg, sunce, kišu - bilo šta - i sve to bez ikakvih problema. Treća i četvrta prednost Boosta su trajnost i fleksibilnost. Boost je tehnologija koja može izdržati kilometar za kilometrom bez gubitka performansi. U isto vreme, Boost je dovoljno fleksibilan da pruži svilenkasto glatko nosešenje - bez obzira u kojem tempu se krećete. Ali ne možemo razgovarati o Boostu bez da pričamo o povratu energije - petoj i najpoznatijoj prednosti Boosta. Moć da apsorbuje i vrati više kinetičkih pokreta je rezultat koji je zauvek promenio performansu obuće. Bilo je mnogo imitatora, ali Boost ostaje ikona povratka energije.

Adidas Boost

EVOLUCIJA BOOST-a

Od svog prvog komercijalnog izdanja u 2013, Boost je postavio nove standarde za tehnologiju obuće performansi i neprestano promovisao tu priču sa iteracijom i poboljšanjem. Evo kratkog vremenskog rasporeda nekih glavnih dostignuća Boosta.

2013: Energy Boost premijerno predstavljena kao prva adidas patika sa Boost srednjim đonom.
2014: adiZero adios Boost osvaja VR za muškarce na Berlinskom maratonu.
2015: Ultraboost postaje crossover hit trčanja i mode visokih performansi.
2016: Ultraboost Ks još više promoviše dizajn sa čipkastim gornjištem i ciljanu podršku.
2017: adiZero adios Boost osvaja VR za žene na Londonskom maratonu.
2018: Ultraboost k Parlei uključuje uciklirani i reciklirani otpad u svoj ikoničan dizajn.
2019: Priča o Boostu se nastavlja izdanjem Ultraboost 19 i Pulseboost HD.

Klikom na link ispod možete pogledati našu ponudu Adidas Boost modela: 

Pogledaj sve ADIDAS BOOST modele

Adidas Solar Drive

Tekst preuzet sa adidas.com

Jedan kupac nam je poslao sliku patika kupljnih u našoj radnji, u kojima je osvojio medalju. Nadamo se da će vas slika inspirisati kao i nas. Poruka na đonu koju je ispisao znači: "USPRAVI SE! Sam protiv sebe, svaki put!" .

Adidas Boost