Adidas je napravio tim najuticajnijih dizajnera iz sveta sporta, kako bi dokazao da je kreativnost odgovor!56 kreatora uključujući imena Leo Messi, Mo Salah, Caroline Wozniacki, Karlie Kloss i Pharrell Williams ujedinili su se da dokažu da je kreativnost odgovor. 

“Creativity is the Answer” je do sada najveća kampanja koju Adidas koristi da kroz sport isporuči izjavu brenda. 

Herzogenaurach, 4. juna 2018. - Koristeći najveći svetski trenutak u sportu kao pozadinu - Adidas je rekonstruisao tradicionalni model kampanje putem ličnog pripovedanja priča, koji je okupio 56 najuticajnijih kreatora na svetu u sportskoj kulturi, uključujući Leo Messija, Gabriel Jesus, Caroline Vozniacki, Karlie Kloss, Pharrell Villiamsa.

Adidas veruje u moć maštovitosti sportiste i koristi kreativnost da bi napravio razliku u svojoj igri, životu i svetu. U kampanji pod nazivom Kreativnost je odgovor, Adidas ima za cilj da inspiriše kreatore kroz sportsku kulturu da budu hrabri, neočekivani i da oblikuju svoju stvarnost.

Rian Morlan, PR direktor u adidas-u je rekao: "Rekonstruisali smo tradicionalnu reklamnu kampanju - način na koji samo može da stvori sportski brend kreator - stvarajući beskrajnu inspiraciju kroz jedinstveni i lični sadržaj. Svoju priču o sportu i kreativnosti pronalazimo sa našim potrošačima reakcijom i odgovorom na njihove želje, stavove i strasti. Sportisti u Njujorku imaju drugačije iskustvo od onih u Londonu. "

Adidas je razvio svoje iskustvo brenda u mobilnim, društvenim i digitalnim kanalima, sa emitovanom u Njujorku, Londonu, Šangaju, Tokiju, Parizu i Los Anđelesu. U svakom od ovih ključnih gradova za Adidas, sportisti će videti različiti i prilagođeni sadržaj koji sadrži Kreatore koji oblikuju sportsku kulturu u svom gradu.
 
Priča se proteže kroz 56 jedinstvenih glasova Kreatora na njihovim ličnim društvenim kanalima sa nizom prilagođenih sadržaja - demonstrirajući kako je kreativnost razlika u svakoj od svojih vlastitih igara.

Gledaoci se prate kroz pozadinu predstave kao nikada do sad. Kreatori iz cele sportske kulture se spremaju za svoje jedinstvene podvige kreativnosti. Jose Mourinho vodi pozornicu, uvodi Luis Suareza, Von Milera, Gabrijel Isusa, Karlie Klossa i mnoge druge na scenu. Kako počinje emisija, majstor ceremonije A$AP Ferg isporučuje reči koje vode gledaoce kroz izložbu kreativnosti.
 
Fudbalska ikona Paul Pogba okružena je sportistima koji su inspirisani njegovim svakim potezom i stavljaju svoj začin na poteze, šireći talas kreativnosti i otkrivajući Predator Tango 18+ Street. Odatle, vidite dve ekipe adidas Tango koji igraju, gde Caitlin Schrepfer, poznati freestyle fudbaler, koristi svoju kreativnost da izađe sa ulice u slavu uz Mo Salah i Dele Alli.

Leo Messi je dodao: "Na terenu, trenutak kreativnosti može transformisati igru - morate videti stvari koje drugi ne mogu videti i iskoristiti šanse koje drugi neće. Kreativnost razdvaja igrače. "